lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tunnelmakuvia siivouksen jäljiltä

Eilen oli historiallinen päivä. Siivosin koko kodin kellarista yläkertaan asti ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan, perjantaina, tehden siis viikkosiivouksen! Voi että, tuntui hyvälle, kun koti oli puhdas ja siisti kerrankin, kun viikonloppu koitti :)

Ja nyt lauantai-aamuna paistaa aurinko ja on ihana kirpeä pakkanen. Käytiin jo aamulenkillä nupun kanssa, mutta hän ei halunnut jäädä vaunuun nukkumaan. Joten kuvailimme täällä yhdessä siistiä kotia, ja nyt äiti heiluttelee leluja lattialla, leikittää välillä nuppua keinuen, lisää kuvia blogiin ja nauttii huoneeseen tulvivasta valosta ja hetken kiireettömyydestä. Iltapäivällä alkaa nimittäin taas listojen maalaus ja kellarin remontti jatkuu.

Tässä siis hajanainen kollaasi vielä niin siististä kodistamme :)


Kirjastohuoneesta, ja hei; tässähän näkyy jo pölyä...! ;) No tätä tämä on. Piti kyllä kuvata tuota tyttäremme kastelahjaa; tämä pieni esine tuntuu huoneessa varsin suurelle väriloistollaan, ja minä ihme kyllä tykkään; muuten niin harmaassa & vanhahtavassa huoneessa kiva, moderni piristys.


Pikkunupun huone sai uuden maton viikolla. En ole kovin ylpeä siitä, vaikka tosi symppis on, mutta joku oli ostettava, kun lattia oli niin kylmä. Made in India siis. Kodin Ykkösestä ja maksoi alennusten kera vain vaivaiset 40 euroa. Tästä voi siis vain päätellä, missä oloissa matto on rustattu kasaan. No, yksin en voi pelastaa maailmaa, ja seuraava matto-ostos on toivottavasti kotimainen räsymatto :) 

Löysin kirppikseltä jo aikoja sitten kaksi käyttämätöntä Vallilan tyynyliinaa, ja oliko sitten kohtaloa vai mitä, kun sopivat nyt niin hienosti uuteen mattoon. Eli kyllä tästä hamsteriluonteesta jotain hyötyä on, vaikka ehtivät melkein vuoden päivät odotella laatikossa esilletuloaan...


Ja tältä kellarissa näyttää tällä hetkellä. Laatat on lattiassa ja saumattu + lattialämmitys toimii, eli kellaria voi nyt kutsua asuttavaksi ;) Seuraavaksi vuorossa siis listotus ja kaappien asennus.


Eteisessäkin on tapahtunut, vaikkei sitä kyllä juuri huomaa. Vanha sähkökaappi on saanut nimittäin ympärilleen uusia peltejä, millä saatiin piilotettua johtoja ja kaiken maailman epämääräisiä härpäkkeitä. Maalin sävy ei ihan osunut kohdalleen, mikä näkyy kuvassakin, jos osaa katsoa. Mutta vanhassa talossa ollaan, eikä täällä kuulukaan olla täydellistä. Vai mitä? ;)


Sant Pauliat ovat kestäneet hoidossani - ihme kyllä, tarvivat vain paljon vettä - ja päässeet nyt vanhalle silityslaudalle sulostuttamaan ruokailuhuonetta.


Kirpparilta joskus vuonna papu eurolla löytämäni lamppu sai eilen uuden ruusuisen rusetin, jonka nappasin talteen jouluna paketista; turhan kaunista pakettinarua pois heitettäväksi.


Sälekorit jaksavat ihastuttaa, joten ne ovat tietenkin avohyllyllä valmiustilassa seuraavaa kattausta varten.


Ja viimeiset kaksi mieheltäni saamaa ystävänpäiväruusua; kukkivat vieläkin! Näihin tunnelmiin toivon sinunkin viikonloppuusi paljon auringonsäteitä, iloa ja mukavaa mieltä :) Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!

P.S. Bikken Pilttuussa kaksi ihanaa arvontaa; KLIK!

15 kommenttia:

  1. Kotisi on kaunis! Mitä tiloja kellariin tulee? Tiiliseinä on aivan ihana,alkuperäinen ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kellarissa on jo pesuhuone + sauna, joihin ei ole koskettu, sillä edellinen omistaja oli ne juuri rempannut. Rempan kohteena on nyt ns. arkieteinen + kodinhoitotilat. Tulee siis vähän erilainen kodinhoitohuone kuin yleensä ;)

      Poista
    2. Niin ja kellarin seinä on tosiaan alkuperäinen; kaivettu vain rappausten alta esiin!

      Poista
  2. Voi että on kaunista katseltavaa! Niin paljon kivoja yksityiskohtia. Tänään oli aamupäivällä ihana auringonpaiste ja pakkasen ansiosta päätettiin lähteä taas hiihtämäänkin. Ja tulipa virkeä olo. Eilen pidettiin täälläkin viikkosiivous, joten nyt voi viikonlopun nauttia työnsä tuloksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuliikunta on kyllä parasta; sitä herää niin eri tavalla päivään ja energiaa riittää sen jälkeen! Ja viikkosiivous on tosiaan näin parin vuoden tauon jälkeen suorastaan luksusta ;)

      Poista
  3. Kyllä vanhassa talossa saakin olla epätäydellistä väreiltään jne :) Ihanaa viikonloppua teillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä; vähän kaikki on vinoa, joten siitä on hyvä lähteä liikkeelle epätäydelliselle tielle!

      Poista
  4. Toi tiiliseinä on kyllä niin silmiä hivelevä ja muutenkin kotisi on kaunis!
    On se vaan niin hieno hetki aina kun talo on siivottu, mutta eipä kauaakaan mene kun pölypallerot juoksentelevat jo jaloissa!

    Mukavaa lauantai- iltaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä; kuka keksisi pölypalleroiden synnynestämiskeinon...? Siinä ois markkinarako suoraan sanoen :)

      Poista
  5. Aikamoinen duracell olit! Leppoisampaa viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä otti jo vähän voimille, mutta sen jälkeen olikin kiva syödä iltapala ja mennä nukkumaan!

      Poista
  6. Ootpa ollut reipas, upeeta!
    Toi kellarikuva on kyllä mahtava, hieno tiiliseinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, se seinä on niin paras - ja ajatella, että se oli monta vuosikymmentä piilossa kaikilta katseilta!

      Poista
  7. Minulle välittyi tunne, että teidän kodissa on hyvä henki. Se on tärkeä asia, jota osaat onneksi vaalia. Kaunista kevätpäivän jatkoa. satunnainen lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti; hyvälle täällä tuntuukin asustella :)

      Poista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)