perjantai 15. helmikuuta 2013

Prinsessaherkkuja ystävänpäivän kunniaksi


Kummityttöni on parasta kahviseuraa: aina pitää olla kakkua tai muuta herkkua. En juuri hermoile muiden vierailua, jos ei ole kaapissa, mitä tarjota, mutta jos kummityttö tulee, eikä ole mitään, pitää alkaa äkkiä loihtimaan jotain. Lapsi kun ei ymmärrä, että vauva ja remontti vie kaiken kummitädin ajasta.

Kun kerranin oli ystävänpäivänä aikaa, päätin kutsua kummitytön äitinsä äitinsä kanssa meille päiväkahville. Tarjolla oli cake popseja sekä vadelmasuklaamuffineja kera kermakoristeen. Kummityttö tykkäsi Cake Popseista, mutta meidän aikuisten makuun täytyy myöntää, että hieman turhan makeita olivat... Olisikohan tumma suklaa parempi kuorrutteeksi...? Onko kokemuksia? Vadelma-suklaamuffinssit olivat sen sijaan myös meidän aikuisten makuun; ehkä olisivat voineet olla hitusen suklaisempia vielä ;)

Anteeksi suhruiset kuvat: ystävänpäivä Turussa oli todella pilvinen ja synkkä, ja kahvittelujen pääasiahan oli syödä ja nauttia yhdessäolosta - eikä miettiä kuvakulmia ja hyvää valoa + istuimme kynttilän valossa. Kummityttö halusi nimittäin puhaltaa kynttilän, joten istuimme vielä kaiken ystävänpäivän kunniaksi vaaleanpunaisen kynttilän valossa, jonka kummityttö puhalsi ennen kahvittelua ja toisen kerran vielä jälkeen kahvittelun ;)

Tässä vielä ohjeet, jos jota kuta kiinnostaa:

Cake Popsit (ohje muunneltu netistä löytämästäni)
  • 1 tuubi domino-keksejä tai vastaavia täytekeksejä
  • noin 80 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Pandan valkosuklaalevy
  • nonparelleja koristeluun
  • grillitikkuja
  1. Erottele kekseistä vaalea sisus erilliseen kulhoon. Hienonna tummat keksit muruksi tehosekoittimessa.
  2. Yhdistä keksien vaalea täyte ja tuorejuusto. Lisää keksinmurut. Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin. Tuloksena pitäisi olla jäykähköä taikinaa, joka on muotoiltavaa ja pysyy hyvin kasassa.
  3. Pyörittele massasta pieniä, noin lihapullan kokoisia palloja. Laita ne vadille tai vaikka piirakkavuoalle, peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään 2 tuntia.
  4. Tee kuorrutus: Rouhi suklaat erikseen, joko suklaahauteessa tai mikrossa. Varo ettei seos kärähdä! Kasta tikkaritikun pää ensin suklaasulaan ja työnnä keksipalloon.
  5. Valele palloja suklaasulalla pienen lusikan avulla siten, että pallot peittyvät suklaaseen kokonaan. Koristele halutessasi nonparelleilla. Nosta tikkarit jähmettymään. Säilytä kakkutikkarit viileässä.
 Vadelma-suklaamuffinit (Pirkka-resepti)

200 g leivontamargariinia
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maitoa
noin 4 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
4 dl pakastevadelmia

Päälle vatkasin kermaa ja koristelin nonparelleilla!

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi jäiset vadelmat.

 Nostele taikina kahden lusikan avulla muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.


P.S. Kiva, kun niin moni on löysi ystävänpäiväarvontani. Huomioithan, että muutin vähän arpamääräsääntöjä, koska huomasin, että blogini lukijana voi olla ilman, että minä siitä tiedän :) Ja muistutan vielä tupaantuliaisarvonnasta, joka päättyy jo sunnuntaina. Nyt on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa, sillä osallistujia on aika vähän. Pyyhemerkit olisivat symppikset esim. mökillä - tai mökkituliaisiksi, joten käykäähän osallistumassa ja kertomassa Katille, mistä tykkäätte ja mitä toivoisitte häneltä enemmän! Tästä KLIK pyyhemerkkiarvontaan :)

6 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen kummityttösi onkaan! <3
    Mistä löysit nuo tikut Cake Popseihin? Näitä olen monesti katsellut eri blogeissa, mutta vielä en ole itse kokeillut tehdä. Voisi olla kivaa vaihtelua kahvipöytään! ;)

    Hei ja myöhästyneet Ystävänpäivätoivotukset täältä! <3

    Halauksin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Emppu! Tikut on tehty grillaustikuista; katkaistu kahtia ja piikkiosan leikkasin myös pois. Todella makeita ovat, joten sokerinhimoon ainakin hyvää lääkettä ;)

      Poista
  2. Voi kuinka olet herkullisia tarjottavia loihtinut! Kyllä kelpaisi maistella. Hih, on se hyvä että on tuollaisia pikkuisia tyttöjä jotka laittaa jauhopeukalot vauhtiin ;)
    Ekalla kummipojallani on diabetes joten tuollaisia ei hänelle voi tarjoillakaan. Toinen kummipoikani on vielä niin pieni ettei maistu muu kuin maito :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näitä voit sitten kokeilla toisen kummipojan kanssa, kun alkaa ymmärtää makean päälle ;)

      Poista
  3. Kauniita leivonnaisia!
    Ite just parhaillaan selailen muffinsikirjaa ja aattelin kokeilla jokupäivä myös noita tikkareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kauniita olivat; kerrankin ;) siksi olikin pakko jakaa täällä, kun harvoin näin onnistun :D

      Poista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)